Diseño de Páginas Web

Creus que necessites un Wordpress?

Tot el que has de saber.

Necessites una web per al teu negoci i per descomptat has sentit a parlar de Wordpress, però realment no saps si és això el que necessites.

En aquesta pàgina t'aclarirem tots els dubtes perquè puguis prendre una decisió amb coneixement de causa.

Necessito una web i he sentit a parlar de Wordpress. Què em podeu explicar?

Wordpress és un CMS (Content Management System) que, traduït al català, significa “Sistema de Gestió de Continguts”, és a dir, una plataforma a través de la qual un usuari sense coneixements de programació pot crear, editar o eliminar continguts d'una web, tant textuals com multimèdia.

Gràcies al potent i molt desenvolupat CMS de Wordpress milions de persones a tot el món són propietàries i administradores dels seus llocs web, sense haver après a programar ni una sola línia.

Vol dir això que no necessito un programador per muntar el meu propi WP?

Doncs depèn. Centenars de milers de persones aprenen a instal·lar i gestionar WP per si sols, motivats per la il·lusió de tenir el seu propi bloc personal o la seva petita pàgina web per mostrar el seu hobby al món.

No obstant això, gestionar tots els aspectes d'un lloc web, començant pel domini i el hosting, la base de dades, la instal·lació del Wordpress, els temes, configurar els plugins i els widgets, l'afinació del responsive, la seguretat, l'optimització SEO, etc. converteix el procés en lent i sovint dolorós, per la qual cosa les empreses contracten professionals perquè els muntin la web en un temps curt i amb els més alts estàndards de qualitat.

Això és el que nosaltres fem.

Quins avantatges té Wordpress sobre un altre tipus de solucions web?

Els avantatges que presenta WP sobre altres CMS són notables. D'entrada podem destacar que és gratis, és senzill d'utilitzar, és estable i molt segur i té una gran comunitat que el recolza.

Et posaré una taula amb els avantatges de Wordpress explicats més àmpliament.

ELS AVANTATGES DE WORDPRESS

 1. ÉS GRATIS

  Sí, és gratis. Tot i que per instal·lar-lo i gestionar-lo hagis d'invertir diners en un programador, un hosting, etc., el programari en si és gratuït, no requereix cap llicència ni cap subscripció periòdica: és gratis des de sempre i per sempre. I totes les futures actualitzacions que arribin -que arribaran- per adaptar la teva web al que ens ofereixi el futur, també seran gratis.

 2. ÉS SENZILL

  Wordpress és un CMS senzill d'utilitzar un cop t'hi familiaritzes. Pot ser que la posada en marxa del projecte sigui aclaparadora per a una persona que no sàpiga programar però, un cop la web estigui acabada, un usuari sense gaire experiència serà capaç de modificar el contingut com vulgui, publicar al bloc, gestionar la seva botiga on -line, crear noves pàgines, etc.

 3. ÉS ESTABLE I MOLT SEGUR

  Wordpress és un sistema que evoluciona constantment, que s'actualitza i del qual depenen milions de webs. És per això que la comunitat es pren molt seriosament l'estabilitat i la seguretat del sistema. El programari de base ja compleix els estàndards mínims però, a més, hi ha ampliacions molt potents que milloraran encara més les característiques i capacitats que tota web moderna i de primera línia ha d'aspirar a tenir.

 4. TÉ UNA GRAN COMUNITAT DARRERE

  I això en què m'afecta?, podràs pensar. Centenars de milers de persones a tots els països del món, tant desenvolupadors independents com empreses, estan darrere de WP, creant plantilles per a diferents usos, programant plugins amb noves funcionalitats, mantenint i millorant les seves característiques, etc., el que converteixen Wordpress en un ecosistema molt viu i en constant evolució, cosa que és una garantia tant de present com de futur. Si tries un Wordpress mai et quedaràs sol.

 5. TÉ POSSIBILITATS INFINITES

  Què vol dir això exactament? Significa que hi ha centenars de milers de plantilles diferents perquè tinguis una web única, que a més són personalitzables per adaptar-les totalment al teu gust. Fins i tot significa que, si necessites alguna cosa que no existeix, es pot crear i integrar al sistema, sense cap problema. Podem crear una web corporativa, un bloc, un ecommerce, un lloc de reserves, un fòrum… qualsevol cosa que la teva empresa necessiti.

D'acord, explica'm més detalladament què es pot fer amb un WP

Com ja saps, en el vast ecosistema que és Internet hi ha multitud de llocs, pàgines, blocs, aplicacions, eines, botigues, xarxes socials, fòrums, cercadors, portals i un ampli etcètera. Doncs bé, amb WP es poden crear la majoria d'aquestes solucions.

T'ensenyo a continuació els usos més comuns que té Wordpress

QUÈ ES POT FER AMB WORDPRESS?

 1. UN WEB CORPORATIU

  Moltes pimes i fins i tot grans empreses tenen la seva pàgina web corporativa creada a partir de WP. La gran versatilitat i les eines extra que proporciona aquest increïble CMS ha aconseguit que ni més ni menys que el 41% del total de les pàgines web d'Internet estiguin fetes amb Wordpress.

 2. UN BLOG

  Avui dia és difícil trobar una empresa que no disposi d'un bloc on pugi continguts nous amb freqüència per fidelitzar els seus clients i atraure trànsit. Cal no oblidar que Wordpress va néixer com a gestor específic per a blocs, encara que amb el temps les seves capacitats van abastar molt més.

 3. UNA BOTIGA ONLINE

  La venda en línia és una necessitat per a moltes empreses que, o bé usen la xarxa com a canal alternatiu als seus punts de venda tradicionals, o bé la usen en exclusiva per vendre els seus productes. Per a tots ells hi ha el complement Woocomerce, que converteix el teu WP en una potent botiga en línia amb el seu sistema d'enviaments, passarel·la de pagaments, gestió d'impostos... i tot el que necessiti la teva botiga en línia.

 4. UN FÒRUM

  Els fòrums van tenir un gran auge als inicis d'Internet i hi va haver moltes plataformes amb què crear el teu propi fòrum. Tot i que moltes d'aquestes alternatives continuen existint, WP també ofereix la possibilitat de crear un fòrum en exclusiva com una secció més de la teva pàgina web o bloc.

 5. UNA COMUNITAT

  De manera anàloga als fòrums, si el que necessites és una comunitat d'usuaris que vagi més enllà que un simple fòrum, Wordpress també pot ser la solució que necessites. Hi ha plugins capaços de convertir WP en la teva pròpia xarxa social.

 6. UN PORTFOLI

  Una solució alternativa i molt professional als currículums de tota la vida és el portfoli, la teva pròpia pàgina web personal on publiques la teva presentació, el teu currículum, la teva experiència, els teus treballs i tot el que vulguis mostrar al món sobre tu. És una opció molt utilitzada entre dissenyadors i desenvolupadors freelance de moltes disciplines.

 7. UN GESTOR DE RESERVES

  Tant un restaurant, un gimnàs o una llibreria són negocis susceptibles de necessitar un gestor de reserves per als clients. Wordpress et permet tenir, juntament amb la teva web corporativa, el teu propi centre de reserves.

 8. I MOLTES COSES MÉS!

  Les capacitats de Wordpress són gairebé il·limitades i, el que no existeix, es pot desenvolupar. Sigui el que sigui el que necessitis, explica'ns la teva idea i et direm com et podem ajudar.

Tinc un dubte: si tants webs utilitzen Wordpress, com és que són tots tan diferents?

La resposta és senzilla: pels temes.

Ha arribat el moment de parlar-te dels
components bàsics de Wordpress.

COMPONENTS BÀSICS DE WORDPRESS

Si el que necessites és un disseny personalitzat, exclusiu per a la teva web, de manera que t'asseguris que ningú no tindrà una web com la teva, o simplement perquè tens una idea molt clara del que vols i cap plantilla s'aproxima a la teva idea, hi ha diverses opcions de dur-ho a terme dins l'ecosistema de Wordpress.

Els dissenys personalitzats són una opció molt sol·licitada per les empreses, per desmarcar-se de la seva competència. Amb un disseny personalitzat, t'asseguraràs que el teu lloc web sigui exclusiu i pensat únicament per a les teves necessitats. Això sí, aquesta opció sempre ha de ser realitzada per professionals, ja que requereix tenir coneixements i experiència en programació avançada.

Fins ara hem parlat de les capacitats de Wordpress, però ens referíem tan sols al motor. Per completar una web necessites escollir també la carrosseria que més t'agradi. És aquí on entren en joc els temes. Els temes són el que converteixen un potent i versàtil motor en una web vistosa i elegant, a l'última quant a disseny.

Els temes són skins, els vestits, el frontend que veurà la gent que arribi al teu lloc per veure què hi pots fer.

Hi ha milers de webs que ofereixen milers de temes per a WP, molts gratuïts i molts de pagament. Una tasca important és buscar i buscar entre l'amplíssima oferta de temes per trobar-ne un que encaixi amb el que necessites i amb l'estil del teu negoci.

Les imatges, els documents pdf i els altres fitxers que vulguis mostrar es pugen a WP a través de la biblioteca de mitjans. Aquesta és la secció destinada a administrar els teus arxius per ser utilitzats després a les teves pàgines i als teus posts.

Els plugins són complements que afegeixen funcionalitats al nostre WP. Milers de desenvolupadors independents bolquen constantment els seus plugins a la xarxa, aportant múltiples funcionalitats complementàries a WP, i són la que converteixen aquesta plataforma en un fòrum, una comunitat, un e-commerce, dotar-lo d'un calendari, etc. Des del mateix back office de la teva web podràs buscar i descarregar els plugins que necessitis, tenint en compte que, encara que molts són gratuïts, també els trobaràs de pagament.

Els widgets són petites porcions de WP que realitzen una funció específica, com pot ser mostrar un llistat dels teus últims post, un formulari de subscripció, un fitxer d'àudio o els enllaços a les xarxes socials. En els temes hi ha àrees per col·locar els widgets, de manera que, d'una manera àgil i ràpida, podràs arrossegar a aquestes àrees els widgets que necessitis i configurar així el lloc web al teu gust.

A més del que ja hem vist, WP disposa d'una sèrie d'eines menors però de gran importància que ens permetran coses com configurar els menús, exportar o importar els nostres continguts, decidir l'estructura que tindran les url (permalinks), crear nous usuaris i dotar-los dels permisos que decidim, entre d'altres.

Unes últimes preguntes... Un Wordpress pot ser multiidioma?

Absolutament sí.

Hi ha múltiples opcions per tenir un WP multiidioma, fins i tot la possibilitat de contractar els serveis de traducció des del mateix WP a través d'un dels plugins de traducció més populars i fiables.

És compatible amb mòbils i tauletes?

Per descomptat.

Des de fa anys tots els temes segueixen les directrius del disseny responsive, cosa que significa que el teu contingut es veurà bé tant en pantalles enormes, portàtils, tauletes i mòbils.

Wordpress es porta bé amb Google? És SEO friendly?

Sí, per descomptat.

Tot i això, per esprémer al màxim el SEO d'un WP s'ha d'instal·lar algun dels plugins específics i configurar-lo correctament, tenint en consideració les característiques del lloc i el contingut.

Optimitzar un WP per a SEO no és una cosa senzilla i ha de ser fet per professionals.

És una cosa en què val la pena invertir.

Està bé, m'interessa Quins són els primers passos?

Si necessites una web i estàs interessat a tenir-la amb Wordpress, el primer que et suggerim és que contactis amb nosaltres i ens expliquis amb detall què necessites: de què es tractarà la teva web, quin tipus de continguts publicaràs, quines funcionalitats específiques necessites per al teu negoci... Tot el que tinguis pensat ens serà de gran utilitat per fer-nos una primera idea del projecte.

A la primera trucada i segons les nostres taules, us donarem un pressupost orientatiu del que costarà materialitzar la vostra idea. Aleshores, si decideixes seguir endavant amb nosaltres, necessitarem tenir una reunió/conversa per videoconferència on ens hauràs d'explicar amb el màxim detall el que estàs buscant.

Amb aquesta informació podrem fer un pressupost tancat que, depenent del cas, podrà ser inferior al pressupost orientatiu o superior.

Quant de temps trigareu a lliurar-me la meva web?

Com podràs comprendre, això dependrà de la magnitud del projecte a què ens enfrontem. De manera orientativa, podem avançar-te que un projecte senzill pot estar llest en 2 o 3 setmanes, i un complex pot necessitar fins a dos mesos de programació i personalització.

En qualsevol cas, després de l'estudi detallat del vostre projecte i amb el pressupost tancat, us donarem també les dates concretes de quan rebràs la teva web.

I quan ja estigui acabat, Com editaré les pàgines? I el bloc? Com ​​pujaré els fitxers?

No et preocupis.

Tots els nostres projectes tenen una formació personal sobre com administrar el lloc. Mitjançant una videoconferència i compartint la nostra pantalla, t'explicarem amb detall com administrar la teva web fins que no et quedi cap dubte.

A més, podràs trucar-nos per a consultes gratuïtes durant sis mesos després del lliurament del projecte per resoldre els nous dubtes que et puguin sorgir.

Què et sembla? Comencem?

Sol·licita un pressupost

Et mors de ganes de començar? Nosaltres també!
Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

+34